HVB- hemmet Älvforsen

 

151203

Snart har vi ett HVB-hem för ensamkommande ungdomar i Stöllet.

 

Torsby kommuns socialchef Ulf Johansson informerade förra veckan om att det i elevhemmet Skogen i skolbyn i Stöllet kommer att starta ett HVB (hem för vård och boende) inom den närmaste tiden. Personal har anställts och sexton ungdomar får möjlighet att bo där. Ros-Mari Borg kommer att vara platschef och Ola Persson har anställt som integrationshandledare. När man kan starta avgörs av när brandlarm kopplat till SOS kan installeras, och just nu råder det stor brist då sådana.

 

Ungdomarna kommer att äta mat på folkhögskolan och ha tillgång tilll deras fritidsaktiviteter.

 

Det är positivt att vi får både ungdomar och arbetstillfällen i vår bygd. Kommunen söker också personer som kan engagera sig som god man. Ett uppdrag som är arvoderat med ca 2000 kr/månad.

 

De letar också kontaktfamiljer , familjehem och annat som kan hjälpa till att ungdomarna trivs och kommer väl tillrätta i vår bygd. De gillar att spela fotboll och vara aktiva så kom gärna med förslag.

 

 

151222

 

Julklappsutdelning på HVB-hemmet.

Glada ungdomar mötte oss i köket när en tomte och en tärna kom med stora julklappsäcken fylld.

 

För många av oss så tycker vi att det inte var mycket dom fick. Men alla ungdomarna blev väldigt glada och tacksamma, då inser man snabbt att vi alla värderar annorlunda.

 

Julfika med julmust och pepparkakor fick även förgylla deras kväll.

 

Bjuder här på bilder av ungdomar med stort leende på läpparna.

 

 

HVB-hemmet Älvforsen

 

Copywrite Norra Ny Utveckling