Asylboendet Värmlandsporten

Asylboendet Värmlandsporten

 

December 2013 anlände dom första

asylsökande på Värmlandsporten.

 

140119

Norra Ny Utveckling sätter in en annons i Torsbybladet och kallar till ett öppet möte avseende de nykomna asylsökande.

Oro finns i bygden om vad som skall hända. Vi vill med detta möte försöka skaffa oss information om vad som gäller och även delge information.

På mötet medverkade representanter från Torsby kommun, Röda Korset, Arbetsförmedlingen, Länsstyrelsen, Kyrkan, Rektorer, Räddningstjänsten, Värmlandsporten, Facebook gruppen "Tillsammans i norra Klarälvdalen" och övrig ortsbefolkning.

Mycket givande möte med många konstruktiva idéer på hur vi kan möta de nykomna med all den respekt och hjälp de förtjänar. Hembygdsföreningen bjöd på kaffe och hembakat.

Mötet resulterade i att Torsby kommun placerade 2 personer, med goda språkkunskaper, i lokalen där Röda Korset delar ut kläder och skor. Andra eldsjälar i bygden hjälpte till med bland annat språkutbildning, gympa, lekar för barn, matlagning, dans och symöten.

 

140128

Vi stöttade våra trogna gamla lärare i Klarälvdalen med bidrag till materiel mm. för svensk undervisning på asylboendet. Ett jättebra och betydelsefullt arbete.

 

140213

En allkunnande känd man från Norra Ny höll motionsdans under en period på folkhögsskolan för alla bygdens invånare så som infödda till asylsökande.

 

140429

Köpte vi in en dockstation för att en asylsökande kvinna ville hålla arobic träning för allmänheten. Det blev ett populärt sätt att träffas å svettas tillsammans. Tyvärr avslutades detta då kvinnan flyttade.

 

 

 

 

Copywrite Norra Ny Utveckling